Què trobareu ací?

Aquest blog està destinat a tota aquella gent que s’interessa per la nostra llengua: el valencià.

La llengua és un instrument de comunicació i principal ferramenta de relació entre essers humans. Segons l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, el valencià és l’idioma propi de la Comunitat Valenciana, que forma part del sistema lingüístic dels territoris de l’antiga Corona d’Aragó.

Nosaltres, com a futures docents, sentim la necessitat de poder impartir la nostra assignatura en la nostra llengua pròpia. Motiu pel qual estem realitzant el curs de Capacitació de Valencià.

Dins d’aquest curs s’inclou l’assignatura d’Iniciació a l’Educació Literària i Lingüística. El nostre objectiu en aquesta assignatura és aprendre a ensenyar la llengua i per aquest motiu em creat aquest blog on escriurem sobre diversos recursos per a que el lector puga conèixer-la i accedir a diversos recursos per a millorar el seu coneixement.

Firmat:

Neus Cuenca Luna

Verònica Ballester Soriano

divendres, 30 de desembre del 2011

Obrint pas


Les cançons són un bon recurs per a l’aprenentatge d’una llengua, així com per aprendre a escoltar, a més a més tenen la capacitat d’introduir-nos en la cultura de la llengua que estem aprenent. Per aquest motiu ficarem diverses entrades amb grups que canten en la nostra llengua.

Comencem amb Obrint pas, un grup molt valorat arreu del món que començà la seua història a la dècada dels 90. Les seues cançons són molt mogudes, amb una barreja entre rock, punk i ska; i a més a més, inclouen sons valencians tradicionals amb l’afegit de la dolçaina. Els temes de les seues lletres són de temàtica socials, denúncia i defensa de les tradicions i la llengua.

Per a que veieu com triomfen, us deixem un vídeo d’un concert seu a Japó:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada