Què trobareu ací?

Aquest blog està destinat a tota aquella gent que s’interessa per la nostra llengua: el valencià.

La llengua és un instrument de comunicació i principal ferramenta de relació entre essers humans. Segons l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, el valencià és l’idioma propi de la Comunitat Valenciana, que forma part del sistema lingüístic dels territoris de l’antiga Corona d’Aragó.

Nosaltres, com a futures docents, sentim la necessitat de poder impartir la nostra assignatura en la nostra llengua pròpia. Motiu pel qual estem realitzant el curs de Capacitació de Valencià.

Dins d’aquest curs s’inclou l’assignatura d’Iniciació a l’Educació Literària i Lingüística. El nostre objectiu en aquesta assignatura és aprendre a ensenyar la llengua i per aquest motiu em creat aquest blog on escriurem sobre diversos recursos per a que el lector puga conèixer-la i accedir a diversos recursos per a millorar el seu coneixement.

Firmat:

Neus Cuenca Luna

Verònica Ballester Soriano

dimecres, 14 de desembre del 2011

Trau la llengua.

Ja de ben jove vaig perdre l’interès en la televisió autonòmica de la Comunitat Valenciana, en Canal9. Amb una programació forta parlada en castellà, unes traduccions mediocres i uns noticiares políticament molt poc objectius; puc dir que des de les sèries Bola de Drac i Musculman no he tornat a seguir cap programa de la nostra televisió.


Tot i això he trobat un programa que ha aconseguit mantenir el meu interès: Trau la llengua. Un programa dedicat de ple al coneixement de la llengua del territori valencià. Presentat per Eugeni Alemany, cada setmana es tria un tema –menjars típics, feines tradicionals, festes populars...- i viatgen per pobles de la Comunitat explicant paraules relacionades, els seus orígens, la seua pronúncia segons zones i moltes altres qüestions.

Si bé no és un dels millors programes que he vist, la intenció i la idea com a forma de millorar el coneixement de la llengua valenciana és el que m’ha atret. Com que a més el fan els diumenges a l’hora de sopar, el seguim tota la família i després aprofitem per parlar de quines paraules ens han semblat més curioses, quines coneguem nosaltres o tractem de pronunciar el travallengua que han proposat. Vaja, que està resultant ser un bon programa educatiu per a tota la família.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada