Què trobareu ací?

Aquest blog està destinat a tota aquella gent que s’interessa per la nostra llengua: el valencià.

La llengua és un instrument de comunicació i principal ferramenta de relació entre essers humans. Segons l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, el valencià és l’idioma propi de la Comunitat Valenciana, que forma part del sistema lingüístic dels territoris de l’antiga Corona d’Aragó.

Nosaltres, com a futures docents, sentim la necessitat de poder impartir la nostra assignatura en la nostra llengua pròpia. Motiu pel qual estem realitzant el curs de Capacitació de Valencià.

Dins d’aquest curs s’inclou l’assignatura d’Iniciació a l’Educació Literària i Lingüística. El nostre objectiu en aquesta assignatura és aprendre a ensenyar la llengua i per aquest motiu em creat aquest blog on escriurem sobre diversos recursos per a que el lector puga conèixer-la i accedir a diversos recursos per a millorar el seu coneixement.

Firmat:

Neus Cuenca Luna

Verònica Ballester Soriano

dimarts, 20 de desembre del 2011

Vet aquí una vegada

Quan aprenem una llengua se sol deixar una mica de banda l’expressió oral, pot ser perquè el professor té por que la classe s’escarote, o no trobem amb qui poder mantenir una conversa, o no sabem quina situació imaginar-nos, ens fa vergonya, ens resulta forçat... Com siga, sempre ens deixem l’expressió oral una mica de banda. Per tal d’animar-nos a parlar, tant entre amics com amb desconeguts, us presentem una sèrie de jocs on l’element principal és la parla. 

Once upon a time
A Espanya podeu trobar-lo en Castellà “Érase una vez...” tot i que ja s’ha anunciat que l’empresa Edge traurà una versió en Català.
Es tracta d’un joc narratiu utilitzant cartes il·lustrades, amb elles els jugadors han d’inventar-se una història i guanya el que aconsegueixi quedar-se sense cartes. L’objectiu és divertir-se contant una bona història.
Les normes són fàcils:
1º Es reparteixen una sèrie de cartes d’història a cada jugador i un final al que deuen arribar-hi (la carta anomenada “Van viure feliços per sempre”).
2º Comença un jugador a contar la història mentre els altres utilitzen les seves cartes per interrompre’l i furtar-li el paper de narrador. Qui li furta el paper de narrador continua contat la història com vulgui.
3º Guanya el jugador que llance totes les cartes i acabe contant el final que li ha tocat.

D’aquesta manera, a més de divertir-vos parlant desenvolupareu la vostra imaginació i les cartes tenen l’afegit d’estar il·lustrades amb dibuixos molt macos basats en contes típics de la fantasia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada