Què trobareu ací?

Aquest blog està destinat a tota aquella gent que s’interessa per la nostra llengua: el valencià.

La llengua és un instrument de comunicació i principal ferramenta de relació entre essers humans. Segons l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, el valencià és l’idioma propi de la Comunitat Valenciana, que forma part del sistema lingüístic dels territoris de l’antiga Corona d’Aragó.

Nosaltres, com a futures docents, sentim la necessitat de poder impartir la nostra assignatura en la nostra llengua pròpia. Motiu pel qual estem realitzant el curs de Capacitació de Valencià.

Dins d’aquest curs s’inclou l’assignatura d’Iniciació a l’Educació Literària i Lingüística. El nostre objectiu en aquesta assignatura és aprendre a ensenyar la llengua i per aquest motiu em creat aquest blog on escriurem sobre diversos recursos per a que el lector puga conèixer-la i accedir a diversos recursos per a millorar el seu coneixement.

Firmat:

Neus Cuenca Luna

Verònica Ballester Soriano

diumenge, 25 de març del 2012

Homes llop de Castronegro


Un altre joc fàcil d’aprendre, de dur a qualsevol lloc i que vos farà parlar, té l’avantatge de que es pot jugar amb un gran nombre de gent, des de 7 jugadors cap a d’alt.

Un dels jugadors serà el director i s’encarregarà de dir quan ocorre cada acció i qui actua en cada moment.
La resta seran habitants del menudet poble de Castronegro, però no tots són innocents vilatans, entre ells hi ha homes llop d’amagat que cada nit desperten per a menjar-se algú. Però qui? Entre els habitants també trobem altres personatges amb habilitats especials que poden afavorir uns o altres: la bruixa, l’endevina, el caçador... Dependrà de la quantitat de jugadors que participen.


A cada torn tots els jugadors tanquen els ulls i se’n van a “dormir”, el director va dient qui desperta i sense que els altres ho sàpiguen es van fent coses. Passada la nit el poble es desperta i descobreixen que algú a mort (o no) a mans dels llops. A partir d’ací cal debatre entre tots qui és considerat culpable de licantropia i apallissar-lo o expulsar-lo; tot això mentre els homes llop miren de dirigir les sospites cap a d’altres.
Al final del joc, qui serà el supervivent?

Podeu trobar-lo en castellà en la marca Asmodee.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada